Bulharské plněné lusky

Dnes si uvaříme plněné papriky po balkánském způsobu. To si pochutnáte!

Suroviny na 4 porce:

500 g mletého masa (půl vepřové, půl hovězí)

100 g farmářské slaniny

Také vás může zajímat ...

150 g sýru gouda

6–8 paprik

4 rajčata

1 velká cibule

čubrice

oregano

bazalka

pepř, sůl

Postup: Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev zesklovatět. Cibuli nasekáme a lehce spolu se slaninou osmahneme. Rajčata nakrájíme na kostky a sýr nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, osolíme a opepříme, přidáme čubrici, oregano či bazalku.

Směsí naplníme papriky, zakápneme rozpuštěným sádlem z vyškvařené slaniny, zabalíme je do alobalu (není nutné) a postavíme na plech, na gril.

Podáváme s francouzskou bagetou a suchým bílým vínem.

Náš tip: Do náplně můžeme ještě přidat čerstvé, nebo nakládané žampiony nasekané na drobné kousky, mletý kmín a drcený česnek.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...