Můj čas na kafíčko

Burek plněný masem

Suroviny na 8 porcí:

500 g hladké mouky

1 vejce

1–2 lžíce oleje

1 čajová lžička octa

trochu vlažného oleje na potírání těsta

Na náplň:

2 cibule

2 lžíce oleje

500 g mletého masa

sůl

mletý černý pepř

1 vejce

Postup:

Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji v pánvi. Přidáme mleté maso a orestujeme ho. Osolíme, opepříme a odstavíme. Když zchladne, vmícháme do něj vajíčko. Hladkou mouku prosejeme do mísy. Přidáme špetku soli, vejce, olej a pár kapek octa. Přilijeme asi 200 ml vody a zaděláme hladké nelepivé těsto.

Připravené těsto potom rozdělíme na dvě poloviny, z každé modelujeme bochníček. Tyto bochníčky potřeme teplým olejem, přikryjeme a necháme přibližně 30 minut odpočinout. Z každého kusu těsta vyválíme a pak rukama vytáhneme tenký plát. Naplníme je masovou směsí, svineme do závinu, stočíme do šneka a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden