Burek plněný masem

Suroviny na 8 porcí:

500 g hladké mouky

Také vás může zajímat ...

1 vejce

1–2 lžíce oleje

1 čajová lžička octa

trochu vlažného oleje na potírání těsta

Na náplň:

2 cibule

2 lžíce oleje

500 g mletého masa

sůl

mletý černý pepř

1 vejce

Postup:

Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji v pánvi. Přidáme mleté maso a orestujeme ho. Osolíme, opepříme a odstavíme. Když zchladne, vmícháme do něj vajíčko. Hladkou mouku prosejeme do mísy. Přidáme špetku soli, vejce, olej a pár kapek octa. Přilijeme asi 200 ml vody a zaděláme hladké nelepivé těsto.

Připravené těsto potom rozdělíme na dvě poloviny, z každé modelujeme bochníček. Tyto bochníčky potřeme teplým olejem, přikryjeme a necháme přibližně 30 minut odpočinout. Z každého kusu těsta vyválíme a pak rukama vytáhneme tenký plát. Naplníme je masovou směsí, svineme do závinu, stočíme do šneka a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

Potřeme olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...