Burgundské dušené hovězí

Tradiční recept na pomalu dušené hovězí ragú nesmí ve vašem repertoáru chybět.

Suroviny na 6 porcí – 1 kg hovězí kýty – 750 ml červeného vína – 1 cibule – 1 stroužek česneku – 2 bobkové listy – 8 kuliček pepře – 150 g slaniny – 200 g mrkve – 3 lžíce olivového oleje – 15 malých cibulek – 150 g malých žampionů – 20 ml koňaku – máslo – bylinky

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Maso nakrájejte na kostky, cibuli a mrkev na kolečka. Přidejte všechno koření, zalijte vínem a nechte 24 hodin marinovat. Slijte a vyberte maso a zeleninu.

2. V hrnci vyškvařte slaninu s olivovým olejem. Přidejte celé cibulky, mrkev z marinády a opečte. Vyndejte a na oleji orestujte maso s plátky česneku. Vraťte cibuli s mrkví, přidejte slaninu, koření z nálevu a zalijte vínem z marinády. Pod poklicí duste asi 150 minut.

3. Půlky žampiónů osmahněte na másle a na posledních 10 minut přidejte do hrnce. Zakápněte koňakem.

4. Servírujte ozdobené bylinkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...