Tradiční recept na pomalu dušené hovězí ragú nesmí ve vašem repertoáru chybět.
Suroviny na 6 porcí - 1 kg hovězí kýty - 750 ml červeného vína - 1 cibule - 1 stroužek česneku - 2 bobkové listy - 8 kuliček pepře - 150 g slaniny - 200 g mrkve - 3 lžíce olivového oleje - 15 malých cibulek - 150 g malých žampionů - 20 ml koňaku - máslo - bylinky
Postup
1. Maso nakrájejte na kostky, cibuli a mrkev na kolečka. Přidejte všechno koření, zalijte vínem a nechte 24 hodin marinovat. Slijte a vyberte maso a zeleninu.
2. V hrnci vyškvařte slaninu s olivovým olejem. Přidejte celé cibulky, mrkev z marinády a opečte. Vyndejte a na oleji orestujte maso s plátky česneku. Vraťte cibuli s mrkví, přidejte slaninu, koření z nálevu a zalijte vínem z marinády. Pod poklicí duste asi 150 minut.
3. Půlky žampiónů osmahněte na másle a na posledních 10 minut přidejte do hrnce. Zakápněte koňakem.
4. Servírujte ozdobené bylinkami.