Burgundský guláš

Hovězí po burgundsku je klasika všech klasik. Ve vašem repertoáru rozhodně nesmí chybět.

Příprava: 2 hod 30 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 55 Kč

Suroviny na 4 porce

– 700 g hovězí špičky

– 120 g slaniny

– 370 ml červeného vína

– 120 g malých žampionů

– 230 ml hovězího vývaru

– ½ mrkve

– ½ cibule

– 2 stroužky prolisovaného česneku

– 10 malých cibulek

– rajský protlak

– hladká mouka

– bobkový list

– 2 větvičky čerstvého tymiánu

– máslo

– olivový olej

– sůl, pepř

Postup

1. Na oleji orestujte maso a dejte do kastrolu. Nakrájenou cibuli a mrkev orestujte na másle a přidejte k masu. Osolte, opepřete a zaprašte moukou.

2. Přilijte vývar a víno a zahřívejte. Přidejte protlak, česnek, tymián a bobkový list. Krátce povařte. Pak dejte kastrol do trouby a pečte asi 130 minut při 190 ºC.

3. Slaninu, žampiony a malé cibulky opečte a přidejte k masu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...