Moje chvilka pohody

Burgundský guláš

Hovězí po burgundsku je klasika všech klasik. Ve vašem repertoáru rozhodně nesmí chybět.

Příprava: 2 hod 30 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 55 Kč

Suroviny na 4 porce

- 700 g hovězí špičky

- 120 g slaniny

- 370 ml červeného vína

- 120 g malých žampionů

- 230 ml hovězího vývaru

- ½ mrkve

- ½ cibule

- 2 stroužky prolisovaného česneku

- 10 malých cibulek

- rajský protlak

- hladká mouka

- bobkový list

- 2 větvičky čerstvého tymiánu

- máslo

- olivový olej

- sůl, pepř

Postup

1. Na oleji orestujte maso a dejte do kastrolu. Nakrájenou cibuli a mrkev orestujte na másle a přidejte k masu. Osolte, opepřete a zaprašte moukou.

2. Přilijte vývar a víno a zahřívejte. Přidejte protlak, česnek, tymián a bobkový list. Krátce povařte. Pak dejte kastrol do trouby a pečte asi 130 minut při 190 ºC.

3. Slaninu, žampiony a malé cibulky opečte a přidejte k masu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden