Hořčice provoněná tymiánem vás posune do naprosto jiných gastronomických výšin. Jestliže máte rádi bylinky, budete se olizovat.
Potřebujete:
100g balení hořčičného semínka, 160 ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce cukru, 1 lžičku soli, 1 lžičku sušeného nebo čerstvého tymiánu
Postup:
- Všechny ingredience dejte do misky a důkladně promíchejte. Směs nechte 24 hodin odležet v lednici. Použijte raději čerstvý tymián, který je aromatičtější než sušený.
- Odleželou směs opět rozmixujte, jemnost mixování zvolte podle svého uvážení.
- Rozmixovanou hořčici dejte na 24 hodin odležet do chladu. Počáteční ostrý říz si žádá ještě několik dní v klidu, aby se vstřebal. Hořčice má díky tymiánu výraznou příjemnou vůni. .