Bylinkové brambory

Voňavé zapečené brambory se sýrem a směsí bylinek představují vynikající a zdravou večeři.

Suroviny na 4 porce – 12 nových brambor – 100 g čedaru – olivový olej – 2 lžíce nasekané petrželky – 6 snítek tymiánu – 2 snítky rozmarýnu – 3 snítky šalvěje – 4 stroužky česneku – sůl, pepř

Postup

1. Brambory dobře očistěte a překrojte. Vložte je spolu s nakrájeným česnekem do vroucí osolené vody a povařte asi 7 minut. Sceďte a nechte okapat.

Také vás může zajímat ...

2. V misce smíchejte nakrájené bylinky s 50 g nastrouhaného sýru. Povařené brambory v této směsi obalte a pak je zprudka opečte ze všech stran v pánvi na rozpáleném oleji.

3. Brambory přendejte do pekáčku, posypte je zbylým sýrem a pokapejte olivovým olejem. Pekáček přiklopte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 15 minut. Pak odkryjte a dopečte dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...