Bylinky v kuchyni

Většina lidí zná bylinky především jako pomocníky při vaření. Jejich vůně a chuť pomáhají vylepšovat mnoho jídel. Nejlepší jsou bylinky čerstvé, mnohé z nich však dostaneme pouze v sušené formě. Jaké jsou nejčastější bylinky na vaření a k čemu se hodí?

Bazalka

Tuhle bylinku můžete mít v kuchyni čerstvou téměř po celý rok. Zkuste ji na těstoviny nebo si vytvořte bazalkové pesto.

Petržel

Také vás může zajímat ...

Kdo by neznal tuto bylinku, typickou pro českou kuchyni. Její žvýkání osvěžuje dech a kromě polévek ji můžete použít i jako ozdobu salátů či k pokrmům z ryb. Obsahuje vitaminy B, C, a E.

Rozmarýn

Je výborným pomocníkem při grilování, použití najde i u příloh, jako jsou brambory. Zlepšuje zažívání a nádherně voní.

Oregano

Typická středomořská bylinka. Málokdo ví, že v Čechách se už vyskytuje spoustu let, známe ho totiž pod názvem dobromysl. Zkuste ho na grilovaných masech nebo na domácí pizze.

Tymián

Hodí se k tmavým masům či rybám. Je také dobrý k ochucení brambor pečených v troubě. Najdeme ho i ve variantě citronového tymiánu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...