Candát na bylinkách

Suroviny na 4 porce:

4 filety z candáta à 150 g

0,05 l panenského olivového oleje

1 snítka rozmarýnu (nebo tymiánu, saturejky)

0,1 l suchého bílého vína

0,1 l rybího nebo jemného domácího zeleninového vývaru

6 lžiček hladké mouky

30 g másla

Postup:

Oloupaný a na kostky nakrájený celer dejte do hrnce, zalijte mlékem a na velmi slabém plameni (aby neztmavlo) vařte asi 30–40 minut, až se tekutina téměř vstřebá a celer se bude rozpadat. Osolte, opepřete, přidejte pomerančovou kůru a rozmixujte. Nakonec do směsi zašlehejte olivový olej a vše uchovejte horké. Máslo promíchejte se 2 lžičkami hladké mouky dohladka.

Rybí filety osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. V pánvi rozehřejte olej se snítkou rozmarýnu a porce candáta na něm po obou stranách rychle zprudka opečte. Jen je obraťte, aby se maso horkem zatáhlo. Slijte olej a rybu zastříkněte vínem a vývarem. Po 5 minutách vaření vyjměte rybu a přendejte ji na ohřáté talíře.

Do šťávy dejte kašičku z másla a mouky, a za stálého míchání zahřívejte ještě minutu. Pokud je omáčka příliš hustá, rozřeďte ji vývarem.

Podle chuti osolte a přelijte porce candáta.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...