Můj kousek štěstí

Carpaccio z červené řepy a pohankové rizoto

Pinie mají nasládlou chuť a jsou velmi bohaté na bílkoviny, vitaminy a železo. Nejznámější použití je do bazalkového pesta, ale skvěle se hodí do salátů a krémů. Víte, že pinie, ač jsou označovány jako ořechy, jsou ve skutečnosti semena borovice? Existuje více než 100 druhů kdy každý má svá specifika a chuť. Pro řadu VitaNut jsme vybrali piniové oříšky rodu Pinus Sibirica, které mají velmi příjemné aroma a chuť a jsou tak výborným a zdravým doplňkem stravy. A jak si na nich pochutnat? Stačí smíchat řepu, piniové oříšky a kozí sýr.

Ingredience:
2-3 červené řepy
100 g měkkého kozího sýra
Piniové oříšky VitaNut

Na zálivku:
Šťáva z 1 citronu
Balsamico ocet podle chuti
Drcený pepř podle chuti
Sůl

Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka asi hodinu. Oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (pokud vám to nepůjde nožem, tak zkuste klasickou škrabku). Rozdělte na talíře a nechte vychladnout. Na konec pokapejte zálivkou a posypte kozím sýrem a opraženými piniovými oříšky.

Pokud vám zbydou některé ingredience, tak rozmixujte řepu se zálivkou a smíchejte s vařenou pohankou. Skvělý lehký oběd, který si můžete zabalit s sebou do práce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden