Čatní z paprik

V této skvělé omáčce se potkává sladkost paprik s pikantním akcentem, který jí dodá chilli. Hodí se k sýrům, můžete ji namazat třeba do sendviče nebo ji servírujte ke klobásám či masu.

Ingredience: 5 chilli papriček, 8 červených paprik, olivový olej, 2 cibule, čerstvý rozmarýn, 2 bobkové listy, celá skořice, mořská sůl, namletý, černý pepř, 100 g hnědého cukru, 150 ml balsamikového octa

Postup: Chilli papričky a papriky dejte na grilovací pánev nebo na plech do trouby. Průběžně je otáčejte a počkejte, až budou ze všech stran opečené dočerna. Přendejte je do misky a zakryjte potravinovou fólií. Poté z nich stáhněte slupku.

Oloupané papriky a chilli papričky očistěte od stopek a semínek. Směs nasekejte najemno a dejte stranou. Rozehřejte pánev s olivovým olejem. Přidejte najemno nasekanou cibuli, nasekaný rozmarýn, bobkový list a skořici a vše osolte a opepřete. Na mírném ohni restujte asi 20 minut.

Poté přidejte do pánve k cibuli nasekané papriky, cukr a ocet a nechte dál probublávat. Jakmile se tekutina vyvaří, ochutnejte hotovou omáčku a případně dochuťte. Nezapomeňte ze směsi vyndat bobkový list a celou skořici. Vše pak nalijte do sklenic.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama