Moje šťastná hvězda

Čatní z paprik

V této skvělé omáčce se potkává sladkost paprik s pikantním akcentem, který jí dodá chilli. Hodí se k sýrům, můžete ji namazat třeba do sendviče nebo ji servírujte ke klobásám či masu.

Ingredience:  5 chilli papriček, 8 červených paprik, olivový olej, 2 cibule, čerstvý rozmarýn, 2 bobkové listy, celá skořice, mořská sůl, namletý, černý pepř, 100 g hnědého cukru, 150 ml balsamikového octa

Postup: Chilli papričky a papriky dejte na grilovací pánev nebo na plech do trouby. Průběžně je otáčejte a počkejte, až budou ze všech stran opečené dočerna. Přendejte je do misky a zakryjte potravinovou fólií. Poté z nich stáhněte slupku.

Oloupané papriky a chilli papričky očistěte od stopek a semínek. Směs nasekejte najemno a dejte stranou. Rozehřejte pánev s olivovým olejem.  Přidejte najemno nasekanou cibuli, nasekaný rozmarýn, bobkový list a skořici a vše osolte a opepřete. Na mírném ohni restujte asi 20 minut.

Poté přidejte do pánve k cibuli nasekané papriky, cukr a ocet a nechte dál probublávat. Jakmile se tekutina vyvaří, ochutnejte hotovou omáčku a případně dochuťte. Nezapomeňte ze směsi vyndat bobkový list a celou skořici. Vše pak nalijte do sklenic.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden