Moje sladké tajemství

Celerová s ostrými bramborovými kostičkami

Suroviny:


  • 20 g másla

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 2 šalotky

  • 750 g celeru

  • 150 g brambor

  • ½ lžičky mletého koriandru

  • 500 ml zeleninového vývaru

  • 500 ml mléka

  • 2 sušené bobkové listy

  • 200 ml smetany

  • hrst koriandrových lístků

  • Na brambory:

  • 20 g másla

  • 3 lžíce oleje

  • 180 g brambor

  • 1 červená chilli paprička


Postup:

Rozehřejeme v pánvi máslo a olej a opékáme šalotku, až zesklovatí. Přidáme celer, brambory a mletý koriandr a chvilku opékáme. Přilijeme vývar a mléko, vhodíme bobkové listy a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme a vaříme 30–35 minut.

Ušleháme smetanu a rozdělíme ji napůl. Lístky koriandru vmícháme do jedné poloviny šlehačky a odložíme do lednice. Připravíme si bramborové kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a olej a brambory opékáme 10–15 minut, až budou křupavé. Přihodíme chilli papričku, zamícháme a ještě minutku opékáme. Nakonec osolíme.

Z polévky vyndáme bobkové listy, rozmixujeme ji a přecedíme přes jemný cedník. Prohřejeme, dochutíme pepřem a solí a vmícháme neochucenou šlehačku. Polévku v miskách ozdobíme koriandrovou šlehačkou a přidáme kostičky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden