Celerová s ostrými bramborovými kostičkami

Suroviny:

  • 20 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 750 g celeru
  • 150 g brambor
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 500 ml mléka
  • 2 sušené bobkové listy
  • 200 ml smetany
  • hrst koriandrových lístků
  • Na brambory:
  • 20 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • 180 g brambor
  • 1 červená chilli paprička

Postup:

Rozehřejeme v pánvi máslo a olej a opékáme šalotku, až zesklovatí. Přidáme celer, brambory a mletý koriandr a chvilku opékáme. Přilijeme vývar a mléko, vhodíme bobkové listy a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme a vaříme 30–35 minut.

Ušleháme smetanu a rozdělíme ji napůl. Lístky koriandru vmícháme do jedné poloviny šlehačky a odložíme do lednice. Připravíme si bramborové kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a olej a brambory opékáme 10–15 minut, až budou křupavé. Přihodíme chilli papričku, zamícháme a ještě minutku opékáme. Nakonec osolíme.

Z polévky vyndáme bobkové listy, rozmixujeme ji a přecedíme přes jemný cedník. Prohřejeme, dochutíme pepřem a solí a vmícháme neochucenou šlehačku. Polévku v miskách ozdobíme koriandrovou šlehačkou a přidáme kostičky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama