Moje chvilka pohody

Celozrnné galetky s ovocem

Dokonalý francouzský moučník z křehkého těsta a plný ovoce bude chutnat všem.

Suroviny na 4 galetky

Na těsto - 150 g hladké mouky - 100 g celozrnné mouky - 1 vejce - 120 g másla - špetka skořice - špetka soli

Na náplň - 2 hrušky - 4 švestky - 2 lžíce másla - 1 balení vanilkového cukru

Postup

1. Ze surovin na těsto vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na čtyři díly, zabalte do fólie a dejte na 20 minut do lednice.

2. Oloupejte hrušky, rozpulte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Švestky vypeckujte a nakrájejte na plátky.

3. Těsta rozválejte na kulaté placky. Posypte je cukrem, poklaďte ovocem a to přelijte rozpuštěným máslem a ještě posypte cukrem. Okraje těsta přehněte dovnitř.

4. Galetky pečte 20 minut při 180 °C.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden