Celozrnné galetky s ovocem

Dokonalý francouzský moučník z křehkého těsta a plný ovoce bude chutnat všem.

Suroviny na 4 galetky

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 150 g hladké mouky – 100 g celozrnné mouky – 1 vejce – 120 g másla – špetka skořice – špetka soli

Na náplň – 2 hrušky – 4 švestky – 2 lžíce másla – 1 balení vanilkového cukru

Postup

1. Ze surovin na těsto vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na čtyři díly, zabalte do fólie a dejte na 20 minut do lednice.

2. Oloupejte hrušky, rozpulte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Švestky vypeckujte a nakrájejte na plátky.

3. Těsta rozválejte na kulaté placky. Posypte je cukrem, poklaďte ovocem a to přelijte rozpuštěným máslem a ještě posypte cukrem. Okraje těsta přehněte dovnitř.

4. Galetky pečte 20 minut při 180 °C.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...