Moje chvilka pohody

Celozrnné trhance s ovocem

Flambovaný skořicový trhanec s lesními plody je vynikající sladkou tečkou.

Suroviny na 2 porce - 20 g skořicového cukru - 2 vejce - 80 g celozrnné mouky - 100 ml mléka - 4 lžíce rumu - 2 lžíce pikantní marmelády - moučkový cukr - mandlové plátky - borůvky - rostlinný olej

Postup

1. Žloutky vymíchejte s cukrem do pěny. Vmíchejte mléko, mouku a pak i sníh z bílků.

2. Na pánvi rozpalte olej a vlijte polovinu těsta. Opečte jej z obou stran a pak ostřejší vařečkou natrhejte na kousky. Zasypte moučkovým cukrem. Pokapejte rumem a zapalte. V jiné pánvi opražte mandle.

3. Trhance podávejte s džemem, borůvkami a opečenými mandlemi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden