Celozrnný chleba

Recept na domácí bochánek se slunečnicovými semínky si zaručeně oblíbíte.

Suroviny – 300 g celozrnné mouky – 100 g hladké mouky – 100 g žitné mouky – 1 lžička soli – 1 lžíce slunečnicového oleje – 1 lžička drceného kmínu – 7 g sušeného droždí – 250 ml vody – 100 ml mléka – 20 g slunečnicových semínek – pečicí papír

Postup

Také vás může zajímat ...

1. V míse rozmíchejte vodu s droždím a mlékem. Přidejte všechny mouky, sůl, olej a kmín. Pořádně promíchejte. Nakonec vmíchejte slunečnicová semena.

2. Těsto prohněťte a zakryté nechte kynout na teplém místě 30 minut. Promíchejte a nechte kynout dalších 20 minut.

3. Vytvořte bochánek, vlhkýma rukama uhlaďte a dejte na plech s pečicím papírem. Pečte v troubě při 220 ºC 25 až 30 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...