Čerstvý domácí mošt

Připravíme si 10 kilogramů jablek, která omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců a nastrouháme je. Část jablek vložíme do síta vyloženého silonovou tkaninou nebo plátnem a necháme odkapávat do hrnce nebo mísy.

Odkapanou šťávu z jablek přelijeme do čistých zavařovacích sklenic, zavíčkujeme je a sterilujeme asi 15 minut při 83 °C. Pokud použijeme obyčejné láhve s uzávěrem, naplníme je, postavíme neuzavřené do kastrolu s horkou vodou a zahřejeme na 83 °C.

Po 10 minutách vyndáme, zavíčkujeme a necháme vychladnout.

Také vás může zajímat ...
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...