Moje šťastná hvězda

Čerstvý melounový salát

Vždy vypadá úchvatně, pokud pořídíte alespoň tři druhy melounů. Snadno a rychle můžete připravit dvě varianty a věřte, odolat se jim nedá.

Ingredience:  1 meloun červený vodní bez pecek, 1 meloun Gallia, 1 cukrový meloun, hrstička mátových lístků

Varianta se sýrem: 150 g fety, 80 g černých oliv, ½ limetky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce jablečného octa, 2 špetky soli, 2 špetky mletého pepře

Postup: Dobře vychlazené melouny rozpulte a vydlabejte z nich speciální lžičkou malé kuličky.
Když dužinu dokonale vyberete, nožíkem dočistěte vnitřek kůry a máte mističky na salát. Opatrně kuličky v misce promíchejte s lístky máty. Zhruba polovinou naplňte vydlabané melouny a druhou polovinu připravte s fetou nakrájenou na kostičky a rozpůlenými olivami.

Zálivku připravte z oleje, cukru, octa, vymačkané šťávy z limetky s trochou soli a pepře. Salát pak už jen přelijte zálivkou a hned podávejte..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden