Čerstvý melounový salát

Vždy vypadá úchvatně, pokud pořídíte alespoň tři druhy melounů. Snadno a rychle můžete připravit dvě varianty a věřte, odolat se jim nedá.

Ingredience: 1 meloun červený vodní bez pecek, 1 meloun Gallia, 1 cukrový meloun, hrstička mátových lístků

Varianta se sýrem: 150 g fety, 80 g černých oliv, ½ limetky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce jablečného octa, 2 špetky soli, 2 špetky mletého pepře

Postup: Dobře vychlazené melouny rozpulte a vydlabejte z nich speciální lžičkou malé kuličky.
Když dužinu dokonale vyberete, nožíkem dočistěte vnitřek kůry a máte mističky na salát. Opatrně kuličky v misce promíchejte s lístky máty. Zhruba polovinou naplňte vydlabané melouny a druhou polovinu připravte s fetou nakrájenou na kostičky a rozpůlenými olivami.

Zálivku připravte z oleje, cukru, octa, vymačkané šťávy z limetky s trochou soli a pepře. Salát pak už jen přelijte zálivkou a hned podávejte..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...