Moje sladké tajemství

Červený koktejl z rajčat a paprik

Suroviny:  1-2 papriky  3-4 rajčata  1 středně velká cibule  pažitka  300 ml minerální vody  špetka soli  vinný ocet nebo citronová šťáva  několik kostek ledu

Postup: Zeleninu opláchneme. Papriky v troubě nebo na plotýnce ze všech stran opečeme, vložíme je do mikrotenového sáčku a po 10 minutách z nich odstraníme slupky i se stopkami a semeníky.

Rajčata vložíme krátce do vroucí vody, přelijeme studenou vodou a oloupeme je. Cibuli oloupeme. Do mixéru nalijeme část minerálky, postupně přidáme dužinu z paprik, překrojená rajčata, cibuli a část petrželky.

Dochutíme solí, octem nebo citronovou šťávou a dolijeme zbylou minerálkou. Z citronové šťávy a nadrobno nakrájené pažitky připravíme na okraji sklenic ozdobnou krustu. Nápoj rozdělíme do sklenic, popřípadě, pro větší osvěžení, přidáme po několika kostkách ledu.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden