České buchty

Suroviny na 8 porcí:

500 g polohrubé mouky

Také vás může zajímat ...

30 g droždí

80 g cukr

1 vanilkový cukr

¼ l mléka

2 žloutky

120 g másla citronová kůra

sůl

tuk

Na makovou náplň:

100 g mletého máku

¼ l mléka

hnědý rum

skořice

1 vanilkový cukr

moučkový cukr

Na tvarohovou náplň:

1 kostka tvarohu

1 vejce

citronová kůra

1 vanilkový cukr

moučkový cukr

vanilkový pudink

Postup:

Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků.

Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní. Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem.

Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...