Česnekové krevetky

Suroviny pro 4 osoby:

25–30 předvařených krevet s ocáskem

Také vás může zajímat ...

4 stroužky česneku

hrst petržele

2 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

šťáva z jednoho citronu

Postup:

Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle. Do misky nasekáme najemno česnek, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně vyšleháme do emulze, lehce osolíme a opepříme. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet asi hodinu v chladu.

Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce dozlatova a ihned podáváme.

Nejlíp chutnají bez příloh jako mlsání při grilování, nebo jako předkrm.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...