Chalupářská sekaná se slaninou

Suroviny:  1 kg mletého masa dle výběru  1 cibule  2 stroužky česneku  2 vejce  1 hrst petrželky  sůl  1 hrst strouhanky  10 plátků anglické slaniny  chléb nebo brambory jako příloha

Postup:  K masu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolíme a promícháme.

Také vás může zajímat ...

Přidáme tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a necháme chvíli odpočinout.  Na dno pekáče naskládáme plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíme. Ze směsi vytvarujeme šišku, položíme ji na slaninu a potřeme zbylým bílkem.

Plátky slaniny skládáme přes šišku sekané tak, aby se celá obalila.  Sekanou podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 1 hodinu. Podáváme chlebem nebo bramborami..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...