Moje šťastná hvězda

Chalupářský buřtguláš

Co by to bylo za top recepty s uzeninami, kdybychom vynechali starý dobrý buřtguláš.

Ingredience: 1 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce sladké papriky, 1 menší lžička pálivé papriky, 1 paprikový lusk, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžička majoránky, 6 větších brambor, 5 buřtů, 1 pikantní klobáska, olej do základu, 150 ml vody, sůl, mletý pepř

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, buřty i klobásku nakrájíme na půl kolečka a vše přidáme k cibulce společně s kořením, nakrájeným paprikovým luskem, prolisovaným česnekem, majoránkou a restujeme.

Pak vše podlijeme vodou a vaříme doměkka. Hladkou mouku si rozkvedláme ve vodě a zahustíme jí guláš. Necháme ho ještě chvilku probublávat. Než guláš odstavíme, musíme ho dochutit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden