Můj kousek štěstí

Cheesecake s čerstvými malinami

Aby krém lépe ztuhnul, můžeme přidat trochu želatiny v prášku nebo vanilkového pudinku.

Budete potřebovat

Na korpus:

250 g máslových sušenek

125 g másla

Na krém:

600 g žervé

250 g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

250 g zakysané smetany

1 lžička citronové šťávy

Na polevu:

100 g cukru moučka

3 lžíce propasírovaných mražených malin

trochu limetkové šťávy

Na zdobení:

150 g malin

40 g cukru krystal

15 g hořké čokolády

Postup:

1. Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem a vychladíme v lednici.

2. Mezitím vyšleháme dohladka žervé. Přidáme moučkový i vanilkový cukr, zakysanou smetanu a citronovou šťávu a opět ještě pořádně prošleháme. Hotový krém nalijeme na sušenkový podklad a necháme 5 minut odstát.

3. Na polevu si musíme nejdříve rozmrazit maliny a rozmixovat je. Pak odebereme 3 lžíce malinové kaše a smícháme ji s moučkovým cukrem a několika kapkami limetkové šťávy. Pokud je poleva příliš hustá, přidáme lžíci malin. Je-li moc řídká, přidáme ještě trochu moučkového cukru. Potom s ní přelijeme ztuhlý krém na korpusu a necháme vychladnout.

4. Na konec dort dozdobíme malinami, cukrem a rozpuštěnou čokoládou. Necháme alespoň 1 hodinu ztuhnout v lednici.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden