Cheesecake s višňovou omáčkou

Jemný tvarohový dort s ovocným přelivem bude hned pryč.

Příprava: 70 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 16 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na korpus

– 250 g máslových sušenek

– 120 g másla

Na náplň

– 600 g tučného tvarohu

– 1 vanilkový cukr

– 150 g cukru

– 1 lžička strouhané citronové kůry

– 3 vejce

Na přeliv

– 1 vanilkový cukr

– 1 vanilkový pudink

– 500 g kompotovaných višní

– 3 lžíce cukru

Postup

1. Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs vtlačte na dno vymazané formy.

2. Tvaroh prošlehejte s cukrem. Postupně zašlehejte zbylé ingredience a vejce. Krém nalijte na korpus. Pečte při 160 ºC asi 55 minut.

3. Višně vypeckujte a rozmixujte s trochou kompotové šťávy. Přidejte cukry a pudink. Přeliv krátce povařte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...