Chili con carne s vepřovým masem

Připravte si doma mexickou pochoutku.

Příprava: 45 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 33 Kč

Suroviny na 4 porce

– 500 g mletého vepřového masa

– 1 paprika

– 1 cibule

– 1 lžíce chilli koření

– 4 stroužky česneku

– 1 lžička drceného římského kmínu

– 2 lžičky majoránky

– 200 ml vývaru

– 400 g konzervovaných rajčat

– 100 ml rajčatového protlaku

– 400 g červených fazolí z plechovky

– 3 lžíce oleje

Postup

1. V hrnci na oleji opečte nasekanou cibuli a česnek. Přidejte chilli a kmín, krátce orestujte. Přidejte maso a zprudka ho opečte.

2. Až bude maso zlatavé, přidejte nakrájenou papriku, rajčata, protlak a vývar. Osolte, přiklopte a duste za občasného míchání 20 minut. Přidejte majoránku, opepřete, vmíchejte fazole, a nechte 10 minut prohřát.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...