Můj kousek štěstí

Chili con carne

Barack Obama se stravoval velmi zdravě, ale ze všeho nejvíc miloval pikantní mexickou kuchyni.

Příprava: 35 min


Náročnost: x x


Cena: 125 Kč


Potřebujete:

1 velkou cibuli

1 zelenou papriku

5 stroužků česneku

1 lžíci olivového oleje

450 g mletého krůtího masa

špetku mletého kmínu, oregana, kurkumy, bazalky

1 lžíci chili koření

3 lžíce červeného vinného octa

2 hrnky krájených čerstvých rajčat

1 plechovku červených fazolí

1 Papriku, cibuli a česnek očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky. V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, papriku i česnek a restujte do změknutí zeleniny.

2 Vložte maso a restujte, dokud nebude hnědé. V misce smíchejte koření a přidejte ho k masu, přilijte vinný ocet, promíchejte a přidejte nakrájená rajčata. Vše duste na mírném ohni, až budou rajčata měkká.

3 Fazole propláchněte v cedníku studenou vodou, přidejte do hrnce a vařte ještě několik minut. Podávejte s rýží a kysanou smetanou. Můžete posypat čedarem, pažitkou nebo jarní cibulkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden