Chlupaté knedlíky podle Markéty

Jde o původní recept, který Markéta Hrubešová lehce upravila. Ale nebojte, jsou sice lehké, rozhodně však chutnají jako ty tradiční.

Ingredience: ¾ kg syrových brambor, 1 vajíčko, ¼ kg hrubé mouky, ¾ kg uzeného nebo šunky, ůl,5 velkých cibulí, ½ kg kysaného zelí, 1 lžíce sádla, 1 až 2 lžičky cukru, mletý kmín, sůl

Také vás může zajímat ...

Postup Oškrábané brambory nastrouháme najemno.Lehce je přimáčkneme v míse a slijeme přebytečnou vodu, osolíme, přidáme vejce a hrubou mouku. Vytvoříme těsto a necháme chvíli odležet. Polévkovou lžící namočenou ve vodě vykrajujeme knedlíky a házíme je do vroucí osolené vody.Vaříme asi 10 minut. Na sádle zpěníme na proužky nakrájenou cibuli a necháme samostatně asi tak 3 minuty dusit.

Zelí scedíme, pokrájíme a přidáme k cibulce. Přidáme cukr, sůl a kmín a za mírného podlévání dusíme, dokud není zelí měkké a voda vyvařená.Uzené můžeme přidat nakrájené na menší kusy.

Posypeme cibulkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...