Chřest se ztraceným vejcem

Pokrm, který ocení i gurmáni, doplňte o zajímavou omáčku a jistě pak budete sklízet jen samou chválu od všech strávníků.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

1 svazek chřestu, olivový olej, 200 ml smetany, 50 g eidamu, 1 lžíce hladké mouky, 150 ml drůbežího vývaru, 1 lžička octa, 1 lžíce bílého vína, 3 vejce, sůl, pepř

Postup

Oloupaný a konců zbavený chřest nakrájíme a orestujeme na pánvičce. V kastrolu přivedeme k varu smetanu s vývarem. Přidáme mouku a metličkou dohladka vyšleháme přeliv, přidáme nastrouhaný sýr a krátce provaříme, na závěr dosolíme a přidáme pepř. Zvlášť přivedeme k varu vodu s octem, vínem a solí. Do vody vložíme naběračku a do ní vyklepneme vejce, a každé vaříme zhruba 3 minuty.

Teď už jen naaranžujeme na talíř a můžeme podávat.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...