Chřest v křupavém župánku

Takto připravený chřest se hodí k svačině, večeři i obědu

Ingredience

400 g listového těsta,1 svazek zeleného chřestu, 1 vejce na potření, 80 g strouhaného parmazánu, 80 g libovější anglické slaniny, 3 lžíce zakysané smetany, čerstvé bylinky

Postup

Také vás může zajímat ...

Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce o velikosti stran asi 10 cm. Natřeme je rozšlehaným vejcem a položíme na ně plátky slaniny. Nakoso do nich vložíme po dvou oloupaných chřestech, zasypeme sýrem a spojíme cípy těsta Chřest v těstovém župánku vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je vejcem a dáme péct do předehřáté trouby asi tak na 10 až 12 minut při 200 °C.

Hotový chřest v župánku necháme zchladnout a podáváme jen tak či s dipem, který vytvoříme jen rozmícháním zakysané smetany s nasekanými čerstvými bylinkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...