Chřestová polévka s pošírovaným vejcem

Suroviny:  25 g másla  olivový olej  350 g zeleného chřestu  3 šalotky  2 stroužky česneku  2 hrsti čerstvého špenátu  700 ml zeleninového vývaru  sůl  plátky chleba  4 vejce

Postup: Máslo a olej rozpálíme v širším hrnci, přidáme špičky chřestu a pár minut je opékáme, aby změkly.

Také vás může zajímat ...

Vyjmeme je a dáme stranou. Naopak do pánve dáme šalotky a 5–8 minut je opékáme. Pak přidáme kousky chřestu a opékáme dalších 10 minut. Na poslední minutu přidáme i česnek. Pak vmícháme špenát, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

Poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pokud je třeba, naředíme vodou. Podáváme zastříknuté olejem, s opečenými špičkami chřestu a plátky chleba. Každou porci završíme pošírovaným vejcem: v rendlíku přivedeme k varu dostatek vody, vejce vyklepneme do žáruvzdorné mističky, tu ponoříme do rendlíku a opatrně necháme vejce vklouznout do vody.

Poté vaříme asi 2–3 minuty, aby byl bílek tuhý a žloutek tekutý. Děrovanou naběračkou vejce vylovíme, dáme na polévku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...