Chřestová zmrzlina

Suroviny na 4 porce:

3 žloutky

150 g másla

150 g cukru

Také vás může zajímat ...

100 g bílého chřestu

100 g jahod

0,1 l portského vína

2 lžíce medu

1 lžíce octu balzamika

1 kelímek smetany ke šlehání

1 vanilkový lusk

Postup:

Chřest očistíme, oloupeme a rozvaříme v troše cukrového sirupu (cukr s vodou). Smetanu s cukrem a vanilkovou dření svaříme a scedíme na žloutky, dáme do hrnce a rychle necháme přejít varem. Přidáme rozmixovaný chřestový rozvar. Nevaříme. V zmrzlinovači umícháme zmrzlinu. Jahody nakrájíme na kousky a marinujeme ve svaru z portského vína, cukru a medu.

Zmrzlinu podáváme přelitou balzamikem a ozdobenou hlavičkami zeleného chřestu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...