Chutný králík na žampionech

Postup: Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, mírně pocukrujeme, posypeme tymiánem a marinujeme přes noc v lednici.

Také vás může zajímat ...

Pokud nemáme čas, tak rovnou v ohnivzdorném hrnci rozehřejeme olej, králíka opečeme a vyjmeme z hrnce. Troubu vyhřejeme na 170 °C. Do hrnce dáme máslo a začneme na něm restovat cibulku, dokud nezesklovatí, pak přisypeme mouku a vše krátce restujeme.

Králíka vrátíme do hrnce, přilijeme víno a počkáme, až se odpaří alkohol. Poté přilijeme trochu vývaru. Hrnec zaklopíme a dáme do trouby. Dusíme až 2 hodiny. V průběhu dušení podle potřeby přilijeme vývar.

Maso dáme stranou, do základu dáme hořčici a vše rozmixujeme. Omáčku zjemníme smetanou, přidáme nasekané kapary a citronovou šťávu. Větší žampiony přepůlíme, menší necháme vcelku. V pánvi rozehřejeme máslo a olej.

Žampiony restujeme, dokud nezačnou chytat barvu a měknout. Poté je osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu a ještě chvíli restujeme..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...