Můj kousek štěstí

Cibulačka s uzeným

Výživná polévka nemohla na masopustním stole chybět. Cibule je perla kuchyně.

Potřebujete:

1 kg cibule, 200 g hladké mouky, 40 dkg kořenové zeleniny, 500 g uzeného masa, 200 g másla, 0,2 l piva, sůl, pepř, majoránku, divoké koření, toustový chléb, případně 100 g tvrdého sýra

Postup:


  1. Uzené maso vložte do studené vody, přidejte kořenovou zeleninu a divoké koření a a uveďte do varu. Když bude maso měkké, vyjměte ho a vývar přeceďte.

  2. Na másle orestujte cibuli nakrájenou na klínky a restujte dotmava. Zaprašte hladkou moukou, chvilku orestujte, zalijte pivem a svařte. Pak přilijte vývar z masa a asi 35 minut provařte. Osolte, opepřete a přidejte uzené maso nakrájené na kostičky.

  3. Na pánvi pomalu rozpusťte trochu másla, k tomu přidejte majoránku, zpěňte a z obou stran opečte toustový chléb. Polévku podávejte s opečeným chlebem, případně můžete přidat i trochu aromatického a zralého nastrouhaného tvrdého sýra..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden