Cibulovo-sýrový koláč

Suroviny:

  • 280 g hladké mouky + na poprášení
  • 165 g studeného másla na kousky
  • 500 g malých cibulí
  • 2 velká vejce
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 150 g čedaru
  • sůl a pepř

Postup:

Také vás může zajímat ...

Mouku, 140 g másla a ¼ lžičky soli zpracujeme na drobenku. Vlijeme 8 lžic studené vody a uhněme těsto. Vytvarujeme z něj kouli a dáme na 30 minut chladit. Na lehce pomoučněné ploše vyválíme z těsta kruh o něco větší než 25cm koláčová forma. Na válečku ho přeneseme do formy a zatlačíme k okrajům, aby vznikla ,miska‘.

20 minut chladíme. Troubu zahřejeme na 200 °C. V rendlíku na zbylém másle 20 minut za občasného promíchání na středním plameni zahříváme cibuli, až zkaramelizuje. Stáhneme z ohně. Dno těsta lehce popícheme vidličkou, vyložíme pečicím papírem a zatížíme fazolemi.

Pečeme 20 minut, sejmeme papír i fazole a pokračujeme v pečení dokud těsto nezezlátne. V míse prošleháme vejce, přidáme smetanu, cibuli, polovinu sýra, osolíme, opepříme. Náplň naneseme na těsto, posypeme zbytkem sýra a pečeme 20–25 minut.

Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Necháme ve formě zchladnout..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...