Čínská pánev po česku

Čínská pánev je ideální „čína po česku“, kterou Jiří Štěpnička vaří velice rád. Nahrazování originálního tradičního koření je tak trochu jeho koníčkem.

Ingredience: 500 g vepřové kýty, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce rostlinného oleje, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer), 200g brokolice bez velkého košťálu, 3 lžíce zeleninového vývaru, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup: Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je a obalíme ve škrobové moučce. Ve vysoké pánvi, lépe však v kotlíku wok, rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme z obou stran. Poté ho vyjmeme a uchováme ho v teple. Do pánve nasypeme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky nebo nudličky a opečeme ji.Směs osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme ještě sójovou omáčku.

Vše promícháme, vložíme zpět maso a ještě 5 minut podusíme pod poklicí. Přílohu můžeme zvolit dle vlastní chuti.

Ideální je rýže nebo nudle.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...