Citronová bábovka s polevou

Má tak svěží chuť, že nebudete mít výčitky svědomí kvůli tomu, že si dáváte dezert.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

280 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 100 ml oleje, 100 ml mléka, šťávu z jednoho bio citronu, jemně nastrouhanou kůru z jednoho bio citronu

Na polevu:

200 g moučkového cukru, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce horké vody

Postup:

  1. Troubu napřed předehřejte na 170 °C. Žloutky vyšlehejte s cukrem krystal dohromady s vanilkovým cukrem. Poté přimíchejte olej, citronovou šťávu a kůru.
  2. Po částech zapracujte mouku s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.
  3. Těsto vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečte asi 25 minut. Když je hotová, nechte ji zchladnout a poté ji opatrně vyklopte.
  4. Mezitím si připravte citronovou polevu. Moučkový cukr s citronovou šťávou a horkou vodou utřete. Vychladlou bábovku pak přelijte polevou. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...