Cizrnový salát s mrkví

Suroviny:  1 kus mrkve  1 červená cibule  1–2 svazky ředkviček  1 hrst hladkolisté petržele  200 g cizrny Zálivka:  3 lžíce olivového oleje  1 lžíce citronové šťávy  sůl

Postup: Cizrnu namočíme den předem do studené vody.

Také vás může zajímat ...

Druhý den ji slijeme a cizrnu téměř zakryjeme čerstvou vodou. Přivedeme ji k varu a pomalu vaříme, napřed odkrytou, pak pod pokličkou, přibližně 40 minut doměkka. Před koncem varu cizrnu osolíme. Hotovou slijeme a necháme částečně vychladnout.

Vlažnou cizrnu promícháme s mrkví nastrouhanou na nudličky, cibulí a ředkvičkami nakrájenými na kolečka a nasekanou petrželkou. Zálivka: Do malé zavařovací skleničky nalijeme olej, citronovou šťávu, osolíme, uzavřeme víčkem a dobře protřepeme.

Nalijeme na salát, promícháme a necháme nejméně 30 minut odležet, aby se chutě hezky propojily.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...