Moje sladké tajemství

10 největších chyb, které nedělejte po rozchodu

Hlavou vám běží zpomalený film s obřími titulky: Konec! Nehodili jste se k sobě, neklapalo to, a ublížil vám! Měla byste slavit, že je konečně pryč, místo toho máte v sobě tunu bolesti a slz. Jakým chybám se po rozchodu vyhnout?

Nezakazujte si pláč a vztek

Ne, to opravdu nepomůže. Podvědomí totiž nelze obelhat. Bouře emocí, která se ve vás odehrává, musí ven. Plačte, bušte do polštáře, řvěte do lesa, trhejte papír na cucky, dupejte, ječte, máte-li tu potřebu.

Neschovávejte se doma

Nedělejte chybu, kterou ženy často dělají, že se zavřete doma a rezignujete. Nemyslete si, že jste nemožná, že je fuk, jak vypadáte, stejně vás nikdo nechce, že byste všem jen kazila náladu. Tak takhle ne!

Nemučte se nad fotkami

Pokud máte doma věci, které patřily jemu, sbalte je a pošlete mu je kurýrem nebo je šoupněte do sklepa. První krok k novému životu rozhodně neuděláte s jeho fotkou na nočním stolku a jeho věcmi ve skříni.

Neutápějte žal ve víně

Je známo, že smutek umí plavat, takže vám po vypití litru vína bude ještě hůř než předtím.

Odložte proto popíjení alkoholu, jedení tun jídla, či prášky na spaní na dobu, až budete z nejhoršího venku.

Nemstěte se pomluvami

Na chvíli vám to může ulevit. Zgustnete si na něm a pomluvíte ho do pátého kolene, ale úleva nevydrží dlouho. Brzy se změní v pocit trapnosti.Lepší je o něm mluvit až budete nad věcí..

Nehledejte hned převozníka

Tohle nefunguje ani náhodou! Buď s ním každého srovnáváte a ten nový propadá na celé čáře, nebo si pořídíte dalšího, stejně nevhodného partnera. Že to bylo z trucu a vůbec se k sobě nehodíte, zjistíte pozdě.

Nesledujte, jestli má náhradu

Dejte ruce pryč od jeho soukromí. Takové špionážní praktiky vedou jen k tomu, že se vaše myšlenky točí pořád kolem něj. A když zjistíte, že má jinou ženu? Tak ať! Nedejte mu pocítit, že je nepostradatelný.

Nebojte se, co bude dál

Nejhorší, co můžete udělat, je děsit sama sebe, že už zůstanete sama a už nikdy nikoho nebudete milovat. Řekněte si naopak: Odešel? Jeho smůla! On ztratil víc, než já! Aspoň uvolnil místo někomu lepšímu!

Nestřídejte chlapy

Je to riskantní, zbytečné a nebezpečné! Zlomené srdce se musí uzdravit a skákáním z náruče do náruče si nepomůžete.

Zbytečně pak propadnete depresi, opovrhování sebou za slabost a falešnému sentimentu.

Nezjištujte, jak se mu daří

Nezkoumejte u jeho přátel, jak se mu daří. To vede jen k jitření ran a zpomaluje proces uzdravování. Konec vztahu často zvyšuje atraktivitu muže. Rychle se zapomíná na konflikty, ale to trvá jen chvíli..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden