Můj kousek štěstí

10 rad, jak si prodloužit život

Říše vycházejícího slunce patří k zemím s nejvyšší délkou života . Měli bychom si vzít.příklad z japonského životního stylu? Ohleduplnost a spolehlivost lidí v této zemi činí život snazší. A s tím souvisí i jejich zvyky.

1. Vaří Japonci jinak? Jídlo upravují v páře, grilují, restují, preferují pomalé vaření. Mají ve zvyku udělat vždy misku polévky a servírují jídlo na více malých talířích.

2. Zelenina je hlavní V Japonsku se jí ve velkém rýže, zelenina a ryby. Díky pověstné posedlosti sójou a mořskými řasami zde lidé netrpí nedostatkem vitamínů a minerálů.

3. Na talíř jen čerstvé! Jídlo musí být čerstvé a sezónní. V japonských obchodech není jídlo datováno - dostane se k vám totiž do půl hodiny.

4. Pijte hodně čaje! Japonský čaj obsahuje daleko více antioxidantů než káva. To platí zejména pro japonskou specialitu Matcha. Je až desetkrát účinnější než sypané zelené čaje.

5. Pouze menší porce Velké porce se neservírují nikdy. Každý pokrm se servíruje na vlastním malém talířku nebo misce, které se nikdy nenaplní zcela.

6. K doktorovi pravidelně Lékaře navštěvují častěji než lidé v Americe. prevence je považována za významný prostředek, jak zachytit nemoc v začátku.

7. Nesedět, když můžete stát Japonci neposedávají. Mnoho zaměstnanců pracuje ve stoje. I na tradičních japonských toaletách se dřepí, což je zdravější pro střeva.

8. Čistota půl zdraví Japonci jsou posedlí čistotou. Veřejné lázně jsou běžnou záležitostí, předpisy a pravidla v nich jsou přísné.

9. Rozcvičky za rozbřesku Lidé cvičí v rozsáhlých skupinách každé ráno podle vysílání v rozhlase. Přínosem je zvýšená energie, vyšší pozornost na pracovišti i ve škole.

10. Venku lépe než doma Japonským zvykem je raději jíst venku s přáteli než je pozvat dovnitř.
Japonské obytné prostory jsou skromné, ceny v restauracích relativně nízké. Sociální soudržnost a přátelství jsou pro zdraví významné..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden