Bliny s uzeným lososem

Malé kynuté palačinky jsou oblíbené zejména v ruské, polské a také židovské kuchyni.

Ingredience:
100 g hladké mouky, prosáté,
35 g pohankové mouky, prosáté,
½ lžičky soli,
1 lžička sušeného droždí,
125 ml mléka,
80 g zakysané smetany,
1 vejce, žloutek a bílek zvlášť,
tuk na vymazání pánve

Na ozdobu: uzený losos nebo pstruh lososovitý, zakysaná smetana, 2 lžíce Maille hořčice s medem, kopr

Příprava jídla: Obě mouky, sůl a droždí promíchejte v míse.Vlažné mléko a zakysanou smetanu prošlehejte se žloutkem a vmíchejte do moučné směsi. Zakryjte čistou vlhkou utěrkou a dejte do tepla na půl hodiny. Bílky prošlehejte na sníh, přidejte ke směsi a důkladně promíchejte, abyste získali hladké těsto.

Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev po lžičkách nanášejte hmotu a pečte minutu až dvě. Otočte a pečte ještě minutu dvě, nebo dozlatova. Nechte zchladnout. Zdobte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden