Můj čas na kafíčko

15 tipů pro vaše domácí štěstí

Už tisíce let používají Číňané metodu Feng Shui k lepšímu proudění životní energie ve svém domově. Chcete se doma také cítit lépe? Máme pro vás nejlepší rady, na co si dát pozor, co raději vyhodit a co si naopak pořídit, aby se vám doma skvěle žilo a cítili jste se jako v ráji.

BOTY PŘED VCHODEM

Nechte prostor před vchodem do bytu volný a nestavte na rohožku boty. Životní energie Čchi proudí domem a hledá vodu, ve které by zůstala. Spolu s pachem bot přináší do domu nemoci. Pořiďte si fontánku či akvárium.

LÉČIVÁ ZVONKOHRA

Jestli je dítě často nemocné, zkuste mu nad hlavu zavěsit zvonkohru se šesti tyčinkami. Kovový prvek rozbije zemské energie v místnosti. Pokud vzduch nevane dostatečně, aby zvonkohru rozpohyboval, zkuste na ni hrát sami.

AKVÁRIUM A FONTÁNKA

Na harmonizaci domova a proudění energie si pořiďte fontánku. Pohyb a zvuk vody mají léčivý účinek. I správně umístěné akvárium vám může přitáhnout bohatství, neboť tím klepete na dveře „božského vodního draka“.

PŘITÁHNĚTE SI BOHATSTVÍ

Na harmonizaci prostoru působí květiny s kulatými či okrouhlými listy. Pokud chcete do svého života přivolat peníze, umístěte pod květináč šest mincí ze žlutého kovu, například dvacetikorun, zabalených do červeného obalu.

TELEVIZE V LOŽNICI

V místnosti, kde nabíráte sílu spánkem, by neměla být televize. Pokud máte zvyk sledovat filmy z postele, zakryjte po skončení televizi plastovým ubrusem. Pozor, ubrus musí být plastový, aby zamezil záření, nikoli látkový.

ZRCADLO U POSTELE

Nevěšte zrcadlo naproti, nad nebo vedle své postele. Zrcadlo naproti posteli může přitáhnout i nežádoucí třetí osobu do vašeho vztahu. Proto není dobré umísťovat zrcadla v oblasti, na které vám záleží. Rozhodně ne v ložnici.

KLIDNÝ SPÁNEK DĚTÍ

Děti by neměly spát na matracích na podlaze. Sice díky tomu nespadnou z postele, ale mohou být i často nemocné, protože energie nemůže proudit pod postelí. Aby dítě bylo zdravé, energie by měla proudit kolem celé matrace.

SPORÁK V KUCHYNI

Dejte si pozor, aby sporák, na kterém připravujete jídlo pro celou rodinu, nebyl ve vaší kuchyni nikdy přímo naproti ledničce, myčce, či dřezu. Přímé působení ohně a vody v prostoru často způsobuje rozepře mezi členy rodiny.

ZA PSACÍM STOLEM

Za stolem, kde pracujete, by měla být pevná zeď. Budete tak mít pocit opory za zády a vydržíte pracovat déle. Pokud zeď za sebou nemáte, budete se hůř soustředit a myšlenky budou odbíhat. Přemístěte stůl nebo stěnu nahraďte skříní.

POSTEL PEVNĚ U ZDI

Pokud toužíte po kvalitním odpočinku, vaše postel by měla stát u pevné zdi. To vám dovolí spát hlubším spánkem, takže si lépe odpočinete, a až se ráno probudíte, budete se cítit svěží a odpočatí a budete se moct lépe soustředit na práci.

TRÁMY NAD POSTELÍ

Nad vaší hlavou by při spánku neměly být žádné trámy. Ty způsobují tlak na životní energii a tím se přenáší tlak i do vašeho života. Pod trám nedávejte ani nábytek. Pokud to jinak nejde, ujistěte se, že nad ním je dostatečná výška.

MRAMOROVÝ STOLEK

Zbožňujete mramorový stolek v jídelně či obývacím pokoji? Designově je to sice krásný kus nábytku, ale chlad žilkovaného mramoru působí v místnosti stres. Zkuste ho raději vyměnit za dřevěný, jinak se budete cítit unavení.

ČERVENÁ BARVA

Červená barva reprezentuje ohnivý element. Pro harmonické proudění energie ale v částech bytu, kde chcete odpočívat, byste ohnivou barvu mít neměli. Červená sedací souprava vnáší do vašeho života větší stres, potíže a překážky.

VĚTREJTE 20 MINUT

Každý den hned po ránu otevřete okna v ložnici, aby dovnitř mohla proudit čerstvá energie Čchi. Pokud spíte celou noc v nevyvětrané, zatuchlé místnosti, jak můžete od života očekávat, že vám přinese více bohatství a štěstí?

FOTKY VAŠICH BLÍZKÝCH

Fotografie členů rodiny by měly být vystaveny. I těch, kteří již nejsou mezi námi. Přidejte ochranný amulet, sošku anděla či cokoli, co znázorňuje vaši ochranou modlu. Zapalujte tam svíčky, když potřebujete s něčím pomoci.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden