Můj čas na kafíčko komerční sdělení

21. století JUNIOR časopis nejen pro zvídavé děti, které chtějí vědět víc

Další vydání oblíbeného časopisu přináší pestrý výběr témat ze světa vědy, technologií, výzkumu a událostí, které historicky utvářely svět kolem nás. Poutavý a bohatý obsah v přehledné a atraktivní grafice s reprezentativními fotkami, to vše v jediném balíčku v souvislostech a odpovědích na otázky, které baví nejen děti.

Proč lékaři objevují nové tělesné orgány? Je lidské tělo skutečně i nadále neprobádaným prostorem, nad nímž se vznášejí stále nové otazníky? K jakým novým poznatkům dospěli vědci, kteří zkoumají prostor lidského těla a které nové tělesné orgány již dokázali pojmenovat? Objevte s námi tajemství lidského těla v hlavním tématu čísla.

Zamíříme společně pod dna řek, moří a oceánů a přiblížíme vám, jak se staví podmořské tunely, co všechno lidem umožňují a které země v této disciplíně vynikají. Dozvíte se také, jak funguje neviditelné letadlo a proč vznikají umělé ostrovy. Víte, kdo první vynalezl chytré hodinky a kdo zase pojmenoval laser? Nevadí, s juniorem budete v obraze.

V živočišné říši objevíme loupeživé mravence. Mezi tímto živočišným druhem skutečně existují draví predátoři, kteří pořádají doslova nájezdy na své sousedy. Způsob, jakým si dokážou vzít a obsadit prostor, až nápadně připomíná lidská válečná tažení.

Je tu ale jeden zásadní rozdíl, napadený druh mravenců neprotestuje, ani se nebrání. Nechá se prostě zotročit a zcela se přizpůsobí novým podmínkám v mraveništi.

Z historických téma probádáme nejúchvatnější antické stavby, prožijeme objevitelskou cestu kolem světa a připomeneme vám konec druhé světové války v Tichomoří i osud válečného hrdiny, generála Heliodora Píky.

V pravidelném historickém kalendáři se jako vždy dozvíte nejzajímavější okamžiky nejen naší historie, které se odehrály v srpnu a v září. A v badatelském komiksu se dozvíte, jak uměl Pythagoras pracovat s čísly.

Nakonec vám představíme talentované juniory technology, kteří neváhali věnovat energii, talent a um do smysluplných projektů, které už dnes dokážou prospěšně sloužit. A nezapomněli jsme ani na vás, skvělé pedagogy, kteří jste napsali, jak vás Junior inspiruje ke společným aktivitám. S ostatními se proto podělíme například o zkušenost, jak se staví hmyzí hotely v praxi.

Titul objednávejte ZDE

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden