Kachní paštika s rybízem a portským

Této famózní kombinaci rozhodně neodolá žádný milovník paštik.


Ingredience:


400 g kachních jater


1 menší cibule


50 g slaniny


50 ml smetany 12%


1 lžíce kachního sádla


špetka muškátového oříšku


Na čepici z portského:


3 lžíce sádla


červený rybíz


3 lžíce portského vína


1 lžíce nasekaných mandlí


Postup:


Omytá a osušená játra nakrájejte na kousky, cibuli a slaninu nadrobno. Na pánvi rozehřejte sádlo, přidejte cibuli, slaninu a nechte trochu zhnědnout. Přidejte játra, která orestujte zprudka, tak aby nebyla uvnitř ztvrdlá, ale ještě růžová.


Sundejte z plotny a nechte vychladnout. Játra přendejte do misky, přidejte smetanu, portské víno, koření. Pomocí tyčového mixéru umixujte do hladkého krému. Poté paštiku přendejte do skleničky tak, aby v ní zbylo ještě místo.


Sádlo rozehřejte v rendlíku, aby se úplně rozpustilo. Přidejte červený rybíz,  mandle, nechte chvilku zatáhnout. Až pak přilijte portské víno a zamíchejte. Nalijte do skleničky na paštiku, až bude plná po okraj. Nechte vychladnout a sklenici uzavřete.

reklama
reklama

Komentáře