Moje sladké tajemství

3 benefity zeleného čaje

Zelený čaj vás po ránu nakopne.

Objevte chuť nejzdravějšího ze všech nápojů.

Soustředěnost

Šálek zeleného čaje probudí mozek a udrží svěží mysl déle než šálek silné kávy. Kofein ze zeleného čaje se na rozdíl od kofeinu v kávě uvolňuje postupně, proto jeho účinek trvá déle.

V čaji se navíc nachází aminokyselina L-theanin, která zvyšuje aktivitu neurotransmiterů, jako je dopamin, a produkci alfa vln v mozku, které podporují kreativitu a snižují depresi.

Redukuje váhu

Pokud se podíváte na složení přípravku na hubnutí, asi najdete mezi surovinami i extrakt ze zeleného čaje. Důvod je jednoduchý – podporuje spalování tuků a podle některých studií i zrychluje metabolismus. Stejně tak i obsažený kofein podporuje přeměnu tuku uloženého v tkáních na energii.

Chrání srdce a cévy

Výzkumy ukázaly, že zelený čaj snižuje hladinu škodlivého LDL cholesterolu, celkového cholesterolu i množství triglyceridů v krvi, které patří mezi hlavní rizikové faktory rozvoje srdečně-cévních onemocnění.

Pravidelní konzumenti tohoto nápoje mají až o třicet jedna procent nižší riziko, že se u nich tyto nemoci rozšíří. Sedm různých studií také prokázalo o osmnáct procent nižší riziko diabetu 2. typu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden