Můj čas na kafíčko

3 největší zlozvyky, kvůli kterým stárnete rychleji

Stárnutí sice nejde úplně zastavit, ale můžete ho celkem hravě aspoň trochu zpomalit! Jak na to? Nejprve je důležité zjistit, které vlivy tělu nejvíce škodí a ty pak omezit na minimum. Další možností je nelítostný protiútok. Co dělat, abyste stárnutí ošálila?

Slýcháte o nich dnes a denně. Zlozvyky jsou problémem každé z nás. Ale zkuste se nad nimi opravdu zamyslet a hlavně na nich začít pracovat! Zlozvyky totiž ovlivňují i vaše zdraví. To, že se budete vyhýbat špatných návykům a ty dobré naopak budete podporovat, vám vaše tělo a hlavně pleť určitě oplatí.

1. Stres a málo spánku

Je jasné, že se to lehčeji řekne než udělá. Proto, pokud se stresu nevyhnete a patříte mezi ty, kteří si věci příliš berou, snažte se tuhle nepříjemnou záležitost vyvážit odpočinkem. Při nervování se vám totiž zvyšuje produkce dvou negativních hormonů, které ovlivňují krevní tlak i celkovou imunitu. Takže spěte v noci alespoň sedm hodin a přes den se snažte relaxovat.

2. Nedostatečná péče o pleť

Nejde pouze o to pleť mazat krémem pořád dokola. Důležité je také vědět, jaký krém je pro váš typ pokožky ten správný. Mimo jiné je velmi důležité dodržovat pitný režim. Bude se vám tak daleko více produkovat potřebný kolagen a elastin proti tvorbě hlubokých vrásek. A jelikož se nezadržitelně blíží doba léta, máme pro vás radu! Nepodceňujte funkčnost opalovacích krémů. Ty vaši pleť chrání před spálením, skvrnami ale také rakovinou kůže.

3. Kouření a špatné stravovací návyky

Kouření obecně organizmu vůbec nesvědčí. Stejně je to i s vaší pletí. Proto byste měla s tímto škodlivým zlozvykem jednou provždy skončit. Myslet byste měla také na to, co během dne jíte, protože i strava ovlivňuje stárnutí. Začněte s ovocem a zeleninou plnými potřebných antioxidantů působících právě proti zákeřným volným radikálům.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden