Můj kousek štěstí

3 skvělé cviky pro štíhlá lýtka

Lýtka jsou jedna z partií, kterým mnoho pozornosti při cvičení a zdokonalování naší postavy nevěnujeme. Ale protože je před námi jarní sezona, kdy si určitě budete chtít vyrazit v sukni nebo šatech, je dobré na ně také pomyslet.

Výpony

Tenhle cvik zvládne téměř každá z nás. Postavte se na podložku, narovnejte záda, zatáhněte hýždě neboli podsaďte pánev a uvolněte ramena, lopatky dozadu. Vtáhněte pupík k páteři a s výdechem se vytáhněte na špičkách co nejvýš ke stropu.  Při nádechu se vraťte zpět do původní polohy. Pokud si chcete dát do těla více, využijte stupínek, který vám umožní větší rozsah pohybu, a proto i intenzivnější zátěž. Můžete takhle trénovat i vsedě. Stačí, když si na kolena položíte něco těžkého. Zvedat můžete i dítko, které si vám sedne na klín.

Chůze po špičkách

Dalším účinným cvikem je chůze po špičkách. Stačí pár minut denně a večer svá lýtka rozhodně pocítíte. Tohle jednoduché procvičení lýtkových svalů vám nezabere absolutně žádný čas, a navíc nevyžaduje ani speciální přípravu.

Zatínání Jak na to?

Zpevněte lýtka na maximum, napočítejte do deseti a povolte. Při cvičení se soustřeďte na pohyb i na to, jak pracují svaly. Jde o způsob, jak lýtka procvičíte, aniž byste se musely zvednout z pohovky.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden