Moje chvilka pohody

3 skvělé tipy pro jarní očistu pleti

Stejně jako organismus, tak i pleť si zaslouží probudit a regenerovat.

Prozradíme vám, jak můžete o pokožku pečovat snadno a za pomocí přírodních surovin.

Mladá kopřiva pro tělo i vlasy

Na pročištění těla je ideální mladá kopřiva. Můžete ji dát do pokrmů, které připravujete, i do koupele. Připravte si z ní odvar a oplachujte si s ním vlasy po umytí nebo si připravte čaj a popíjejte ho během dne.

Čaj pro více energie

Cítíte se unavená? Na to je skvělý speciální čaj. Připravíte jej z listů šalvěje, rozmarýnu a pelyňku (všechny bylinky ve stejném poměru). Přidejte dvojnásobné množství natě řebříčku a natě třezalky, a na konec ještě trojnásobné množství listů kopřivy. Všechny sušené bylinky smíchejte. Jednu čajovou lžičku směsi zalijte 250 ml vody a 3 minuty nechte povařit. Odvar nechte ještě 20 minut odstát. Čaj pijte 3krát denně před jídlem, po dobu 2 týdnů.

Koupel na prokrvení pokožky

Potřebujete dodat pokožce jarní vzpruhu? Pak se ponořte do pelyňkové koupele, která ji dokonale prokrví. Příprava je jednoduchá. Jednu lžíci pelyňku přelijte litrem vroucí vody a nechte 2 hodiny louhovat. Výluh pak přilijte do vany s teplou vodou. Ponořte se do lázně na 20 minut. Tuto lázeň neopakujte více než dvakrát týdně. Pelyněk má i protizánětlivé účinky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden