Moje šťastná hvězda

3 účinné cviky na bolesti zad

Pobolívají vás záda, ale nemáte čas docházet na lekce jógy? Zacvičte si ji doma. Anebo vyzkoušejte alespoň tyto tři cviky.

Cvik 1:

Pánev Lehněte si na břicho a hlavu si opřete o čelo. Ruce nechte podél těla, dlaněmi dolů.
Paty vytočte ven, špičky naopak dovnitř. Povolte nohy, jemně podsaďte pánev a pořádně zatněte břišní svaly. Alespoň pět až deset vteřin pozici prodýchávejte. Pozici opakujte alespoň pětkrát.

Cvik 2:

Kyčle Opět si lehněte na břicho, rozpažte ruce, nohy nechte volně ležet.Pak jednu nohu ohněte do pravého úhlu a koleno pomalu přisouvejte blíže k prostoru pod paží. Koleno ovšem nesmíte zvedat z podložky. V závěrečné fázi můžete kolenu k podpaží pomoci i rukou. Opět v této pozici pár sekund setrvejte a pak se pomalu vracejte do původní pozice.
Cvik opakujte na pravou i levou nohu alespoň pětkrát.

Cvik 3:

Správný dech Tentokrát si lehněte na záda a vypodložte si nohy židlí. Tak bude hlava v prodloužení krční páteře. Uvolněte ramena a ruce nechte podél těla.

Při dýchání nechte hrudní koš zcela uvolněný. Žebra se snažte mít stále stažená a přitisknutá k podložce. Jakmile se žebra vysunou nahoru, je to špatně. Dech směřujte do pánve a kyčlí. Cvičení opakujte pár minut, nejlépe dvakrát denně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden