Můj kousek štěstí

3 zázračné byliny na ženské neduhy

Ženské problémy se nevyhnou skoro žádné z nás. Místo chemických léků sáhněte raději po bylinkách. Které vás zaručeně nezklamou?

1. Maliník

Odvar z listů podporuje činnost vaječníků, tlumí menstruační bolesti a usnadňuje porod. Pokud začneme pít maliníkový čaj pravidelně 2 měsíce před porodem, sníží se pravděpodobnost komplikací a zmírní se porodní bolesti. Po porodu pomůže čaj vyčistit porodní cesty, zkrátit dobu krvácení a regenerace dělohy. U starších žen oddáluje menopauzu. Je účinný při průjmech, zánětech žaludku a střev.

shutterstock_147239651

2. Červený jetel

Pomáhá překonávat nepříjemné příznaky menopauzy - návaly horka, podrážděnost, nervozitu, nespavost, vysoký tlak a noční pocení. Dezinfekční účinky jetele jsou prospěšné při léčbě nachlazení, bronchitidy, angíny a chřipky. Podporuje tělo v ničení infekce a zkracuje léčbu nemocí. Lze ho používat při kožních potíží, jako jsou ekzémy, poranění kůže, vyrážky. Z nálevu si můžeme připravovat účinné a příjemné koupele.

shutterstock_167960891

3. Kontryhel

Je všelékem při všech ženských nemocech a spolu s kokoškou pastuší tobolkou pomáhá i při vyhřeznutí dělohy. Dvě třetiny operací žen by byly zbytečné, kdyby se zavčas a delší dobu používala tato rostlina. Vyléčí záněty vaječníků a dělohy, dále také sněť, zhnisání i vředy. Každá šestinedělka by měla 10 dní pít čaj z této bylinky. Zvenku hojí kontryhel rány, bodné i sečné, a to tak, že na ně bylinku rozmělníme.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden