Moje sladké tajemství

4 tipy, jak připravit pleť na novou, chladnější sezónu

Po náročném létě, které je pro organismus velkou zátěží, je potřeba tělo oživit a připravit ho na chladnější období. Zejména naši pokožku, již jsme vystavovali přes všechna doporučení slunečním paprskům, abychom nachytali nějaký ten slušivý bronz.

Pozdě bycha honit. Teď je důležité zaměřit se na to, aby naše pleť byla zase v plné formě a zimu snesla bez sebemenších obtíží. S následujícími 4 tipy to bude hračka.

Hýbejte se a dýchejte čerstvý vzduch

Na podzim se dny začínají krátit a teplota nemilosrdně klesá.  Sluníčko nám ráno a večer nesvítí a můžeme mít tak pocit, jako by nám docházela energie. Hlavu vzhůru! Existuje spousta možností, jak organismus nakopnout.

Přihlaste se na pravidelné kurzy cvičení (které vás baví!) a choďte co nejvíce pěšky. Když můžete, vyhněte se např. eskalátorům a výtahům nebo vystupte o zastávku dříve. Každý den si najděte aspoň malou chvilku, kdy načerpáte sílu z čerstvého vzduchu.

(Když není zbytí, počítá se i krátký pobyt na balkóně.) Nicméně, aspoň jednou týdně praktikujte delší procházku, ideálně do přírody. Pohyb, denní světlo a čerstvý vzduch totiž posilují imunitu, jejíž stav se na pokožce odráží.

Po pobytu venku načerpejte teplo v sauně, která navíc utuží tělo proti nachlazení, posílí krevní oběh a nervovou soustavu.

Hydratujte, vyživujte, regenerujte

Vítr a mráz není pro pleť to pravé, a proto je třeba se o ni pravidelně a pečlivě starat, čistit ji a ošetřovat.

S přírodním peelingem MARK Scrub to půjde jako po másle. Nejenže odstraňuje odumřelé kožní buňky, stimuluje prokrvení a čistí póry, ale díky čistě přírodním ingrediencím, které obsahuje, má silné hydratační, zklidňující a regenerační účinky.

Pravidelnou masáží tak zabráníte předčasnému stárnutí pokožky. Navíc se budete cítit jako na dovolené, např. se 100g  balením vůně Coffee Coconut, které zakoupíte v síti drogerií TETA. Aroma kávy a kokosu příjemně naladí a uklidní vaše smysly.

Kofein, přírodní oleje a komplex vitamínů také pomůžou zmírnit nedokonalosti pokožky, jako je ekzém, akné, celulitida, psoriáza či strie. MARK scrub je výborný také jako SOS produkt, pokud jste pleť delší dobu zanedbávala, ale hlavně jako dlouhodobý pomocník v péči o krásnou a zdravou pleť.

Jezte potraviny bohaté na vitamíny

Jídlo je palivo pro organismus, a pokud chcete, aby se na vaší pleti odrazilo pozitivně, musí být bohaté na vitamíny a minerály. Tukovým zásobám, které má tělo tendenci od podzimu vytvářet, předcházejte zdravějším a lehčím jídelníčkem.

Začněte hned ráno a nastartujte trávení sklenkou teplé vody s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Citrón je bohatý na vitamin C, který posiluje imunitu. Kromě citrusů bojuje se zimními neduhy i cibule, česnek nebo kysané zelí.

Ze sezónní zeleniny můžete připravit lahodné smoothies. Výborná je např. kombinace brokolice, rajčete, kedlubny, mrkve, celeru a červené řepy. Stroužek česneku, čtvrtina cibule a zázvor zajistí, aby nás šťávy neochladily, ale naopak zahřály.

Jedna sklenice zeleninové šťávy denně sníží chuť na sladké a dodá tělu potřebné živiny a enzymy. Důležité je také zvýšit příjem bílkovin konzumací masa a mléčných výrobků.

Spěte a relaxujte

Spánek jen tak neošálíte, jeho nedostatek se projeví brzy, krom jiného, na vaší pleti.

Ne náhodou si topmodelky dopřávají až deset hodin spánku denně. Taková porce je ale pro většinu z nás nesplnitelný luxus. Kvůli množství povinností uleháme pozdě a pod tíhou starostí a stresu se ještě nějakou dobu nervózně převalujeme z boku na bok.

Ráno nás v zrcadle vyděsí zombík, který vypadá o dost let starší než my. Pokud patříte mezi hříšné nespavce, zkuste chodit spát a vstávat ve stejnou dobu. Tělo si tak zvykne na pravidelný režim. Před spaním nepijte nic, co obsahuje kofein.

Spěte v tmavé, vyvětrané, tiché místnosti. Tři hodiny před spánkem se vyhněte náročné fyzické aktivitě a těžkým jídlům. Před spaním pomůže i teplá vana s esenciálními oleji. Pamatujte, že pravidelných osm hodin spánku denně je zázračným elixírem pro krásnou  pleť.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden