Můj čas na kafíčko

4 tipy, jak vrátit radost do života

Máte pocit, že jste se ve vašem vztahu ocitla ve slepé uličce, ztratila energii a na nic nemáte sílu? Poradíme vám, jak si odpočinout od extrémních emocí.

Myšlenky, které vás nenechávají v klidu, se snažte zahnat pomocí nějaké činnosti. Nebo se z emocionálních stavů můžete vypsat. To vám pomůže zbavit se vnitřního napětí.

Vyplačte se a křičte

Pořádně si poplačte si, rozbijte klidně talíř či sadu nádobí, bušte do polštáře a bez zábran si zakřičte. Udělejte cokoli, čím povolíte úzkost na hrudi a napětí v těle. V Japonsku mají pro ten účel na chodbách v řadě firem figuríny gumových nadřízených...

Klid najdete ve spánku

Spaní je na vyčerpání tím nejlepším lékem. Pokud už nevíte kudy kam, jděte si lehnout a spěte. Když nemůžete usnout, zavřete oči a sledujte svůj dech. Nádech–výdech, nádech–výdech, to je nejjednodušší způsob meditace. Během ní se uvolňují svaly, snižuje se napětí a intenzita úzkostných myšlenek. Je to účinný odpočinek pro nervy, i když nespíte.

Síla blaženého ticha

Útočí na vás hudba, zprávy, katastrofy, havárie, ale i sociální sítě. Proč se těmto vlivům vlastně vystavujeme? Copak máme strach z ticha? Stačí vzpomenout na jogíny nebo na poustevníky. Právě v tichu dochází k nejrychlejšímu restartu organismu. Zkuste nezapínat televizi ani nebrat mobil do ruky – vnímejte „jen“ léčivé zvuky přírody a blažené ticho.

Mlčení místo slov

Když trávíte dlouhý čas povídáním s kamarádkami, na chvíli zaženete chmury, ale ztratíte i část energie. Existuje něco, co je pro mnoho žen obtížné: mlčení! Zkuste mluvit jen tehdy, když je to nezbytné. I když cítíte potřebu říct svoje, zkuste mlčet a zajděte si raději na jógu či masáž.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden